fbpx

Pasta med tomatsaus

Ingredienser

Rødløk ca. 2 dl kuttet i små terninger
Hvitløk 4 båter eller en kinessisk hel hvitløk
Fersk basilikum 10 gram
Sopp 250 gram
Tomat på boks ca. 800 gram
Tomatpurè 1/2 dl
Quinoa 2 ss
Linser (valgfri) ca 1,5 dl tørre.
Timian 1/2 ts
Oregano 1,5 ts
Chilipulver 1/2 ts
Himalayasalt 1/4 ts
   
Grov helkornspasta 500 gram (en liten pakke)

 

Fremgangsmåte

Forbered alle ingrediensene før du begynner.

 
Kutting og forkoking
 
Løken kuttes i små terninger, hvitløken finsnittes og hakkes, soppen skjæres i skiver, basilikum finhakkes, og de andre ingrediensene måles opp slik at de kan tilsettes enkelt underveis. Linsene forkokes, pass på at de er helt kokte før de tilsettes i sausen. NB! Dersom du bruker sopp i slekten Agaricus bisporus (handelsnavn er Champinjong, Porobello, Aromasopp, mfl.) bør disse kokes i ca. 10 minutter før bruk i mat. A. bisporus slekten inneholder kreftfremkallende stoffer som skilles ut i kokevannet. Kokevannet kastes og soppen skylles før bruk i mat.  mep pasta tomatsaus tekst
Steking og koking
 
Løken stekes til den starter å bli brun og det danner seg ett brunt karamelisert belegg i panna (stekes uten bruk av oljer/fett), da tilsettes den finkuttede hvitløken. Etter ca. 1 minutt til med steking tilsettes litt vann for å glasiere løken. De andre ingredieensene tilsettes og alt kokes i ca. 25-30 minutter. 

Pastaen kokes etter anvisning på pakken slik at den er ferdig når sausen er ferdig kokt. 

pasta tomat servering

 

Mice En Place, Work In Progress, Ferdig!

collage pasta med tomatsaus 2500x625