Pasta med tomatsaus
Ingredienser
Rødløk | ca. 2 dl kuttet i små terninger |
Hvitløk | 4 båter eller en kinessisk hel hvitløk |
Fersk basilikum | 10 gram |
Sopp | 250 gram |
Tomat på boks | ca. 800 gram |
Tomatpurè | 1/2 dl |
Quinoa | 2 ss |
Linser (valgfri) | ca 1,5 dl tørre. |
Timian | 1/2 ts |
Oregano | 1,5 ts |
Chilipulver | 1/2 ts |
Himalayasalt | 1/4 ts |
Grov helkornspasta | 500 gram (en liten pakke) |
Fremgangsmåte
Forbered alle ingrediensene før du begynner.
Kutting og forkoking |
|
Løken kuttes i små terninger, hvitløken finsnittes og hakkes, soppen skjæres i skiver, basilikum finhakkes, og de andre ingrediensene måles opp slik at de kan tilsettes enkelt underveis. Linsene forkokes, pass på at de er helt kokte før de tilsettes i sausen. NB! Dersom du bruker sopp i slekten Agaricus bisporus (handelsnavn er Champinjong, Porobello, Aromasopp, mfl.) bør disse kokes i ca. 10 minutter før bruk i mat. A. bisporus slekten inneholder kreftfremkallende stoffer som skilles ut i kokevannet. Kokevannet kastes og soppen skylles før bruk i mat. | ![]() |
Steking og koking |
|
Løken stekes til den starter å bli brun og det danner seg ett brunt karamelisert belegg i panna (stekes uten bruk av oljer/fett), da tilsettes den finkuttede hvitløken. Etter ca. 1 minutt til med steking tilsettes litt vann for å glasiere løken. De andre ingredieensene tilsettes og alt kokes i ca. 25-30 minutter.
Pastaen kokes etter anvisning på pakken slik at den er ferdig når sausen er ferdig kokt. |
![]() |