Krydret grønnsaksuppe
Ingredienser
120 gram bløtlagte cashewnøtter
1,5 liter grønnsaksbuljong
4-8 fedd hvitløk, eller 1-2 kinesiske hvitløk
1 løk (rød/gul) kuttet i terninger
3-4 gulrøtter i terninger
1 paprika i terninger
300 gram poteter i terninger
2 selleristilker i terninger
2 bokser hakkede tomater (2x400 gram)
1-2 ss Tikrydderblanding
Salt, pepper
2 laubærblader
1 pakke spinat (ca. 200 gram)
1 boks kikerter (1,5 dl tørre utvannet og kokt møre)
Fremgangsmåte
- Blend cashewnøtter og 2-3 dl buljong og sett til side.
- Stek løk og hvitløk møre, ca 5-6 minutter.
- Bland i gulrøtter, paprika, poteter, selleristilker, tomater, resten av buljongen og krydderblandingen. Tilsett salt og pepper etter smak og la det hele koke til potetene er møre.
- Tilsett kikerter helt på slutten sammen med spinat og kok opp.
Server med brød eller ris.
Vel bekomme!