fbpx

Grovt helkornbrød med korn og frø

Trinn 1
4,5 dl kokende vann
180 g havrekli
70 g helkorn hvete
70 g solsikkefrø
70 g sesamfrø
70 g linfrø (malte)
70 g gresskarfrø
70 g hel bygg
Bland sammen ingrediensene i en bolle og hell over 4,5 dl kokende vann, rør litt. La stå til det er romtemperert.

Trinn 2
Ingrediensene blandes i kornene fra trinn 1.
1,2 til 1,45 liter vann (avhenig av melkvaliteten, NB! Vannet skal være ca. 37 grader når det blandes i melet).
1100 g hvetemel siktet
150 g sammalt hvete grov
150 g sammalt rug fin
1 ts salt
25 g gjær

Trinn 3
Kjør deigen i kjøkkenmaskin på sakte fart i ca. 5 min. Deretter økes farten og deigen kjøres i 6 min. Deigen skal være løs, slik at den kan helles i to 2,5 liters former.

La formene med brøddeigen stå i ca 15 minutter på benken før de stekes ved 200° i ca. 1 t 30 min. nederst i ovnen. Brødene heves til riktig størrelse i ovnen.

Er brødene litt lite stekt etter det, kan de etterstekes uten form i ca. 10-15 min.

Kjøles på rist. Kan fryses.

NB! Alle melsortene og frøene bør være økologisk dyrket.

brod