Chili sin carne
Chili sin carne er en chiligryte med mye gode grønnsaker helt uten kjøtt eller tilsatt fett.
IngredienserKidneybønner, hvite bønner, blackeye bønner 2-4 rød paprika 2-4 grønn/gul paprika 2-4 rød løk 2-4 kinesiske hvitløk 2-4 stk selleristenger 2-4 friske tomater 2-3 bokser knuste tomater 1-2 bokser tomatpuré 2-4 røde chili 1-2 bokser kokosmelk (valgfri) |
Krydder1-3 ts grovmalt sort, grønn og rosé pepper 2-3 ts chilipulver 2-3 ts spisskumen 2-3 ts hvitløkpulver 2-3 ts løkpulver 1-2 ss merian 1-2 ss bukkheornskløver (blader) Salt etter smak. |
Bruk fra 500-1000 gram forskjellige valgfrie typer tørkede bønner og legg disse i vann ca. ett døgn. Bønnene utgjør ca. halvdelen etter de har svellet i vannet og grønnsakene den andre halvdelen. Etter ønske kan kun hermetiske tomater brukes.
Slik gjør du
- Bønnene legges i vann over natten og kokes møre i noen timer (2-3 timer). Ved bruk av trykkoker går det raskere.
- Grønnsakene kuttes i passe biter og tilsettes bønnene når disse er møre.
- Tilsett krydder og salt etter smak. Det går også ann å bruke litt grønnsaksbuljongpulver som tilsettes mot slutten (1-2 ss).
Serveres gjerne med grovt/fint brød/baguett eller tacolefser, guacamole, søtpotestappe. Det er fint å tilsette litt kokosmelk hvis du ønsker å brekke tomatsmaken og gjøre retten litt mildere.
![]() |
![]() |