fbpx

online booking kalender forside

Foton-matten

Hos oss ligger du på en foton matte når du får behandling på benk eller madrass. Foton matten har også en egen behandlingseffekt i tillegg til den manuelle behandingen du mottar fra terapeut. Se under for utfyllende informasjon om foton matten.

Behandling med foton matte

Foton-matten er en matte som gir både varme og infarødt lys. Matten kommer i stor og liten utgave og kan justeres i temperaturområdet 30-70º C, mens det infrarøde lyset kan slås av eller på etter ønske. Den store matten brukes enten i seng eller på behandlingsbenk. Den minste matten brukes enten som sitteunderlag eller som omslag, men også i seng.

Under finner du en beskrivelse av mattens innhold og funksjon.

Fotoner

Foton er et spesielt lys som påvirker psykologiske og fysiologiske effekter. Når fotoner (lyspartikler) treffer huden vil kroppens celler absorbere energi. Lysbølger kan korrigere ubalnser i biomagnetiske energifelt.

Foton-matten kan øke cellemetabolismen, blodsirkulasjonen, redusere smerte, bedre immunforsvaret,redusere betennelser og gi muskelavslapning. Matten kan også hjelpe ved sårskade.

 

Infrarød varme

Solen gir fra seg infrarød varme som varmer opp jorden. Kroppen avgir også varme. Infrarød varme er defor en naturlig form for oppvarming. Langbølget infrarød varme kan ha svært god effekter på kroppen. Infrarød varme gir utvidelse av blodkar og bidrar til å fordele varme i kroppen. Økt blodtilførsel vil gi økt surstoff og næring til muskler og hud. Foton-matten avgir infarød varme.

  • Friske mennesker stråler sterk i spekteret 450-540 nanometer.
  • Syke mennesker stråler sterkt i spekteret 200-400 nanometer.
  • Foton-matten bruker 660 nanometer røde lysdioder.

Ametyst

Ametyst er en krystall med superleder egenskaper. Den inneholder titan og jern. Ametys har beroligende virkning og kan hjelpe mot hodepine og er ofte brukt som hjelp til avrusing. Når infrarøde stråler passerer gjennom ametystkrystaller brytes strålene og heves til en høyere vibrasjonsfrekvens som styrker kroppens selvheling.

 

Tourmaline

Tourmaline er et ringsilikat av aluminiumsalter og bor, som også kan inneholde andre stoffer. Når dette stoffet blir utsatt for sterk varme, skapes det elektriks ladning som sender ut negative ioner og infrarøde bølger. Dette har kraftig virkning på jording og negativ engergier, noe som kan redusere stress og angst og lindre smerte.

Jade

Jade er en verdensskjent stein med spesielle egenskaper. Den inneholder basiske elementer som magnesium, kalsium, selen, kalium, jern og sporstoffer av mineraler. Menskelige celler og jade har samme frekvens, noe som gir økt aktivitet i celler og vev, fremmer blodsirkulasjon, stoffskiftet og styrke immunforsvaret generelt.

Negative ioner

Disse forbedrer oksygenomsetningen i kroppen og hjelper kroppen til å avgifte seg. Kroppen er avhengig av balanse mellom negative og positive ioner for cellemetabolismene. Cellemetabolismen styrer det som passerer inn og ut av en celle gjennom cellemembranen. Dersom avfallstoffer hoper seg opp i cellene vil det skape smerte og betennelsestilstander. Negative ioner hjelper blodets pH til å være alkalisk og bedrer funskjonen til celler og vev.


Bruk og anbefalte liggetider

Temp. ºC Liggetid Type plager
30-40 Flere timer/søvn Kan forbedre søvnkvalitet og rastløse ben.
45-50 2 timer Kan løse opp tette binyrer, hjelpe med stoffskifteproblemer, raskere restitusjon etter trening, fibromyalgi.
55-60 1 time 30 min. Kan løsne muskelspenninger, redusere stress, redusere leddsmerter, bedre reumatiske lidelser.
65-70 30-45 min. Kan hjelpe med å gi kunstig feber, styrke immunforsvaret, avgifting av kroppen, stimulerer forbrenningen, øke blodsirkulasjonen.

Når du begynner å bruke matten er det viktig å starte med kortere liggetid og/eller lavere temperaturer enn i tabellen, til kroppen vender seg til bruken av matten. Gravide bør bruke lav varme og ikke høyere varme enn 40º C. Bruk av matten kan forårsake ubehag, spesielt ved avgiftingsprosesser.

NB! De som har fått en organtransplantasjon må ikke bruke matten!

fotonmatten storfotonmatte liten